Nyhet · 2024-09-28

Kort rapport från veckans möten om kommande utgåva av ISO 9001

ISO:s internationella expertgrupp för kvalitetsledning (ISO 9001) har under augusti och september haft flera möten för att hantera den stora mängd förslag på förbättringar som har kommit in. Det senaste mötet avslutades den 27:e september.

Tidsplanen har justerats vilket ger mer tid för att påverka och att förbättra nästa version av ISO 9001. Enligt den justerade planen publiceras nästa utgåva i september 2026. Det finns även möjlighet att delta i arbetet via SIS, vilket ger en unik chans att vara med och påverka framtidens ISO 9001.

– Det har varit intressanta och spännande diskussioner och det är i allt väsentligt positivt att vi får mer tid att påverka standarden, nu när tidsplanen är justerad, och vi välkomna fler svenska experter att delta, säger Lennart Gidlöf, ordförande i den svenska arbetsgruppen.

Vill du delta i arbetet med ISO 9001? Läs mer på www.sis.se/tk304 eller kontakta SIS projektledare Ulrika Edholm (ulrika.edholm@sis.se). Du kan även träffa SIS projektledning för ISO 9001 på Kvalitetsmagasinet Live den 7 november.